Måndag 12 december kl 19.00 är Du välkommen att vara med och lyssna på Nordic Fire Protection via zoom https://us06web.zoom.us/j/93256542235

Nordic Fire Protection visar och berättar om hur man på ett bra sätt släcker bränder i alla bilar – även elbilar. Enligt tillgänglig statistik är elbilar betydligt brandsäkrare än fossilbilar. Det finns en oro för bränder, alla bränder är otrevliga och därför vill vi visa hur bilbränder släcks.

Normala fordonsbränder släcks med skum och vatten. Att släcka fordonsbränder på det sättet tar lång tid är både miljöfarligt och dyrt. Att släcka en fordonsbrand med en brandfilt är både effektivt och miljövänligt. Räddningstjänsten på dessa orter har denna filt: Trelleborg, Malmö, Helsingborg, Ängelholm, Kalmar, Växjö, Vimmerby, Västervik, Varberg, Falkenberg, Örebro, Habo och Hagfors.

Christer har mer än 37 års erfarenhet inom svensk räddningstjänst där han bland annat också varit huvudskyddsombud. Han har även undervisat i brandsäkerhet i över 30 år inom brand och säkerhet, Heta arbete samt skolutbildning. Christer har även arbetat som flygplatsbrandman, har gjort FN-tjänst i Libanon samt internationella uppdrag i Kurdistan och Iran / Irak

Torbjörn är civilingenjör med trettio års erfarenhet inom svensk industri med inriktning på högteknologiska innovationer. Det senaste tretton åren har han drivit utveckling och försäljning av avancerade litiumbatterisystem inom fordon, materialhantering och stationära energilager för förnyelsebar energi. Han brinner för att riva hinder för ny teknologi som gör världen svalare och renare