Några veckor efter invigningen av Teslas nya Gigafactory Berlin-Brandenburg rullar de första Model Y Performance ut till marknaderna runtom i Europa. De första bilarna som tillverkats i Tyskland, företagets mest avancerade, hållbara och effektiva fabrik hittills, finns nu att uppleva och provköra i Teslas svenska butiker och vid flera provkörningshubbar runtom i landet under våren.

Model Y Performance – en familjevänlig sportbil  –  klicka här för Teslas hemsida
Model Y är en helelektrisk, medelstor SUV designad för maximal mångsidighet och säkerhet. Den populära familje- och tjänstebilen intog snabbt förstaplatsen som den mest levererade elbilen i Sverige och många länder i Europa.

Idag finns Model Y Performance på display i butikerna i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping och Umeå och för provkörning. Under våren kommer modellen också att kunna provköras vid Teslas provkörningshubbar runtom i Sverige.

Model Y Performance kommer med 514 km WLTP räckvidd och levereras med 21” Überturbine Wheels och Performance bromsar för optimal kontroll i alla väderförhållanden. En kolfiberspoiler förbättrar stabiliteten vid höga hastigheter, och bidrar till att Model Y Performance kan accelerera från 0–100 km/h på så lite som 3,7 sekunder. Model Y Performance fyrhjulsdrift är den ultimata kombinationen av prestanda och användbarhet.