Mötet mellan Josefin, Jeanette och Ingegerd – i en bärgningsbil!

När en nära vän skall vara på plats en söndag kväll kl 18.00 för att opereras nästa dag, så är det en tid som för mig känns lika orubblig som en fartygsavgång. Sedan flera veckor tillbaka hade jag lovat att skjutsa henne trots att jag bodde 9 mil ”åt fel håll”.

När jag strax söder om Göteborg skulle snabbladda för att slippa ladda med ”patienten” i bilen, fick jag inte igång laddaren. Enligt kundtjänst gick den bara att starta med RFID-kort, och det hade jag inte då. Turligt nog fanns biluthyrning precis bredvid, ringde min försäkring för bärgning för att förvarna och när jag lämnat hyrbilen fanns en bärgare utanför.

Ur den hoppade Josefin, en härlig tuff tjej som snabbt och lätt vinschade upp min Nissan Ev-200, trodde jag. Vi skall väl åka iväg till fungerande laddare i Mölndal tänkte jag, men Josefin satt bara och tittade rakt fram med ett brett leende. Döm om min förvåning öppnas högerdörren och där står Jeanette. Hon hoppade upp bredvid mig och jag kunde inte låta bli att fråga varför och vart hon skulle med. Då var hon på väg till Ringhals utanför Varberg för att jobba, en elektriker på uppdrag. Bilen bara dog strax efter hon hade tankat bensin.

Där sitter vi tre tjejer i hytten på väg till Mölndal och Jeanette skulle ta tåget till Varberg och be hennes kollegor hämta henne i Varberg. Direkt insåg jag lösningen på hennes problem, jag skall vidare till Frillesås så jag kan köra dig till Ringhals. Gapskrattet fyllde hytten trots att bärgarens motor dånade. Bärgare Josefin är en hästtjej som kört slangbil, långtradare, budbil som extraknäck. Jag har ridit sedan barnsben och körde tung lastbil i Bilkåren. Jeanette bor i Bohuslän, vantrivdes inom vården och omskolade sig till elektriker och trivs gott med ”grabbarna”. Och det gör jag också när jag fick förmånen att vara projektledare för bl a 220 kvm monter på Elfack-mässan i Göteborg. Cirkeln är sluten – tjejmaffian hade mötts!