Webbinarie om: Laddstationer på landsbygden

Webbinarie om: Laddstationer på landsbygden
2020-02-03 Håkan Öqvist

Tisdagen den 4 februari kl.12.15 hålls ett kostnadsfritt webbinarie på 30 minuter som handlar om elbilsinfrastrukturer och om hur vi kan få fler laddstolpar på landsbygden. Vad görs just nu och vilka planer finns inför framtiden? Vad ska en tänka på vid en investering av en publik laddningsstation?

Under webbinariet så får vi ta del av kunskap, erfarenhet om vad som är på gång och vilka utmaningar vi står inför. Vi/Du har självklart också möjlighet att ställa frågor.

Vi får också träffa Jonas Lööf från MiljöfordonSverige som berättar om behov av och förutsättningar för utbyggnad av laddinfrastruktur för elfordon generellt men med fokus på landsbygden. Miljöfordon Sverige är en förening för alla bil- och miljöintresserade som sedan över 20 år och utan kommersiella intressen verkar för snabbare övergång till miljöbättre fordon, grönare drivmedel och energi inom transportsektorn samt en bättre användning av våra fordon.

Göran Fredriksson från Elbil Sverige, en oberoende konsumentorganisation som verkar för fler elbilar och elfordon i Sverige. Elbil Sverige är Sveriges största och enda konsumentorganisation som agerar rådgivare för konsumenter, företag, organisationer och myndigheter, i elfordonsrelaterade frågor med inriktning på: elfordon, laddning, energi och samhällsbyggnad för elfordon.

Klimatklivet (Naturvårdsverket) är ett investeringsstöd till lokala och regionala åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet. Här får vi träffa Sofie Hjortsberg från Länsstyrelsen som går igenom de saker som en behöver veta inför en ansökan om investeringsstöd för laddstationer på landsbygden.

Missa inte chansen att hänga med! Notera datumet i din kalender redan nu!

I ServiceLyftet undersöker vi olika sätt att säkerställa och öka service på landsbygden. För att få elbilsburna besökare och invånare att trivas än mer och vilja uppehålla sig på landsbygden behöver vi kika vidare på detta med laddstationer. I områden där turism är viktigt blir även laddplatser allt viktigare. Hur ser läget ut idag och hur kan du som är intresserad av att skapa en publik laddstation gå tillväga? Välkommen på vårt webbinarium!

Har du frågor eller funderingar redan nu går det fint att kontakta ServiceLyftet i Örebro, Josephine Hedlund: josephine.hedlund@coompanion.se