Så mycket försämras batteriet – 6 300 elbilar kartlagda

Så mycket försämras batteriet – 6 300 elbilar kartlagda
2019-12-18 Håkan Öqvist

Via vår tidning Elbilen i Sverige: Företaget Geotab erbjuder teknik som kan samla data från bilar i yrkestrafik – till exempel budbilar, taxibilar med mera. I systemet ingår även ett stort antal elbilar, och till glädje för alla som är intresserade av hur batterierna försämras över tid har företaget nu sammanställt uppgifter om just detta.

I sin så kallade EV Battery Degradation Tool har företaget tillgängliggjort data om batterihälsan hos 6 300 bilar i sitt system. 21 olika el- och laddhybridmodeller ingår, och i verktyget kan den som är nyfiken själv välja olika märken och olika årsmodeller och jämföra mot varandra. Tyvärr kan man dock inte se hur många bilar av respektive modell som ingår i underlaget.

https://www.elbilen.org/sa-mycket-forsamras-batteriet-6-300-elbilar-kartlagda/