Kia e-Niro och Tesla Model 3 är Miljöbästa Bilar 2019

Kia e-Niro och Tesla Model 3 är Miljöbästa Bilar 2019
2019-09-25 Håkan Öqvist

Gröna Bilister nominerade 45 bilmodeller till utmärkelsen Miljöbästa Bil 2019. Alla dessa modeller är bra val för den miljömedvetne bilköparen: de är fossiloberoende, energieffektiva och säkra. En expertjury har nu utsett Kia e-Niro till det bästa valet för privatbilisten och Tesla Model 3 till det bästa valet för företaget.

Se mer i länken: https://www.mynewsdesk.com/se/grona_bilister/pressreleases/kia-e-niro-och-tesla-model-3-aer-miljoebaesta-bilar-2019-2924175

Gröna Bilister har i mer än 20 år rankat miljöbilarna på den svenska marknaden. I år valde Gröna Bilister ut 45 bilmodeller som uppfyller grundläggande krav på fossiloberoende, energieffektivitet och säkerhet. Bland dessa bilar valde sedan en expertjury ut sina favoriter.

Juryn delade ut poäng till sina favoriter i två tävlingsklasser: Bästa valet för privatbilisten med normal ekonomi, samt Bästa valet för företaget. Poängen delades ut enligt samma system som används i tävlingen Årets Bil i Europa.

Tillverkas våra miljöbilar på ett hållbart sätt?

I årets upplaga av tävlingen Miljöbästa Bil har Gröna Bilister lagt extra vikt vid klimat- och miljöpåverkan vid biltillverkningen. Pris delades ut till biltillverkare som kommit långt i arbetet med livscykelanalyser av fordon och med att förbättra hållbarheten i produktionen.

Via Martin Prieto Beaulieu Elbil Sverige