Renault Kwid ska heta K-ZE

Renault Kwid ska heta K-ZE
2019-09-12 Håkan Öqvist

Den eldrivna versionen av Renault Kwid ska heta K-ZE och ska lanseras i Kina nästa år. Om vi översätter priset rakt av hamnar det på 84.000 kronor vilket i så fall skulle vara marknadens överlägset billigaste nya elbil. Målet för den europeiska versionen är under 10.000 euro, i nuläget 106.000 kronor.

Räckvidden från det 30 kWh stora batteriet blir 25 mil enligt den väldigt tillåtande NEDC-körcykeln, så köparna får räkna med knappt 20 mil i verklig trafik som bäst. Men till det priset är räckvidden svårslagen och om vi placerar in Renault K-ZE i vår sammanställning över elbilarna med mest räckvidd per krona hamnar den på förstaplatsen direkt med inte ens hälften så hög kilometerkostnad som nuvarande ettan, Volkswagen ID 3.

“Alla har inte råd med elbilarna som finns på marknaden idag. Alla jobbar på högteknologiska bilar men det viktigaste är att vi får överkomlig mobilitet”, säger Renaultchefen Thierry Bollore till Automotive News.

Via Nils-Erik Petterson Elbil Sverige Örnsköldsvik https://www.facebook.com/groups/1169280883111311/