Allt fler tecken tyder på att elfordon vinner snabbt ny mark!
Två av världens största biltillverkare GM och Ford ser INTE någon framtid för hybrider i deras sortiment enligt Wall Street Journal.

GM planerar att lansera 20 helt elektriska fordon över hela världen under de kommande fyra åren, inklusive plug-in-modeller i USA för Chevy- och Cadillac. Volkswagen har åtagit sig miljarder för att producera ett flertal helt elektriska modeller de närmaste åren. Se länk

”Om jag hade en dollar mer att investera, skulle jag spendera den på en hybrid? Eller skulle jag spendera det på svaret vi alla vet kommer att hända och nå målet snabbare och bättre än någon annan? ”

Sade GM-president Mark Reuss i en intervju.

Nu rapporterar Reuters att VW och FORD har kommit överens om att utöka sitt partnerskap och dela elektrisk och autonom bilteknik. VW kommer att ge Ford tillgång till sin elektriska fordonsplattform MEB, en modulplattform som företaget har utvecklat under de senaste åren och planerar att använda för alla sina undermärken så småningom. När det gäller autonomi kommer VW Microsofts Azure-molnteknologi som bas för sitt Automotive Cloud, medan Ford använder mjukvarugigantens HoloLens augmented reality-headset i sin process.