Elbil Sverige växer!

Elbil Sverige växer!
2019-06-05 Håkan Öqvist

Elbil Sveriges medlemmars otroliga engagemang sticker verkligen ut!

Första lördagen i juni arrangeras varje år till exempel en Elbilsträff i Dalarna i Falun vid Järnvägsmuseet, där Thomas Björn – vår lokalavdelning i Dalarna stod för arrangemanget. Ryktet gick och det visade sig att både Sveriges Radio och SVT dök upp!

Besökarna var långväga. Hjo, Stockholm, Umeå, Sundsvall – inget fel på intresset trots avståndet.
Regionens återförsäljare av elfordon deltog med bland andra Kia E-Niro och Kia E-Soul. Även Hundai med Hundai Kona Electric – och Nissan som visade upp flera Leaf-modeller och en NV-200 (Multi-transport och hantverkar-bil).
Extra roligt att SVT gjorde två intervjuer med oss – Thomas Björn och Håkan Öqvist från Elbil Sverige.
– Vi tog förstås tillfället och berättade om vår verksamhet.

– Att vi genom publika arrangemang för allmänheten anordnar träffar, och även aktivt arbetar för ett enklare laddnätverk över hala landet.
– Även att det skall vara enkelt att hitta laddplatser och snabbladdning i de mer glesbefolkade delarna av vårt land.
– Inte minst landsbygden kan dra nytta av elbilar då man kan ladda dem hemma via solceller. Därav var även Faluns solcells-rådgivare också på plats för att visa olika typer av utrustning.


Ett grundkrav av Elbil Sverige är solklart:

  • Det ska vara enkelt att ladda sin bil genom redan fungerande konto och betalkort!

Med hela tio lokala avdelningar skapar vi via sociala medier nya evenemang och kontakter med flera av de branscher ute i landet som är berörda.

På detta sätt når vi också ut till en allt mer elbilsintresserad och frågvis allmänhet som nu verkligen ser möjligheterna för hela vårt samhälle. En rätt signifikativ och väldigt positiv utveckling för oss alla.

I kommande nummer av Elbilen i Sverige,- finns en sammanfattning med fler bilder från evenemanget. Ett stort tack skall förstås Thomas Björn ha!!