Fyra gånger fler elbilar i maj 2019 jämfört med maj förra året!

Fyra gånger fler elbilar i maj 2019 jämfört med maj förra året!
2019-06-03 Håkan Öqvist

BilSweden – har just släppt statistiken i maj för laddbara bilar.

Mattias Bergman, BilSweden: För att säkerställa att den positiva utvecklingen för andelen laddbara bilar fortsätter är det viktigt att påskynda utbyggnaden av laddinfrastrukturen både för hemmaladdning och snabbladdning. Det är också väsentligt att vi får styrmedel som inte bara premierar inköpet utan även användningen av de renaste fordonen, t.ex. befrielse från trängselskatt, billigare parkering och att laddhybrider tillåts köra i den strängaste miljözonen.

Uppgången för laddbara bilar fortsätter i maj. Antal nyregistreringar av laddbara bilar, dvs elbilar och laddhybrider, ökade med 43 procent. Uppgången var särskilt stor för rena elbilar, vars registreringar var fyra gånger fler i maj i år jämfört med maj förra året, även om det är en uppgång från låga nivåer. Andelen laddbara bilar av de totala nyregistreringarna uppgick till 8,7 procent jämfört med 5,2 procent i maj förra året. Hittills i år är andelen laddbara bilar 11,5 procent mot 6,3 procent motsvarande period förra året. Sverige håller sig väl framme i ett internationellt perspektiv när det gäller introduktionen av laddbara bilar.
Under det första kvartalet i år låg Sverige på tredje plats i Europa, efter Norge och Island, säger Mattias Bergman, vd för BIL Sweden.

http://www.bilsweden.se/statistik/nyregistreringar_per_manad_1/nyregistreringar-2019/fortsatt-uppgang-i-maj-for-laddbara-bilar?fbclid=IwAR1z2lyVJXd9HR4jK2PpojnDSHc396IQYaPKt2PyQVtwPkqx8k3eoV2rqas