Öppet hus i Trollhättan

Öppet hus i Trollhättan
2017-04-30 Pontus Dahlberg

Har du laddat upp inför mötet om elbilar?

Snart är det dags! Onsdagen den 3 maj är det öppet hus-kväll om elbilar och utbyggnadsplanerna för en laddinfrastruktur i Trollhättan. Alla som är intresserade av utvecklingen kring elbilar och vill veta mer är välkomna till Folkets hus i Trollhättan. Har du redan anmält dig vill vi uppmärksamma att programmet justerats en aning. Är du intresserad av att delta ber vi dig göra anmälan så snart som möjligt eftersom platserna är begränsade. Det är kostnadsfritt och vi bjuder på fika.

Bakgrund:
En fossiloberoende fordonsflotta år 2030 är regeringens och även Trollhättans ambitiösa klimatmål. I nya prognoser som gjorts i regeringens bonus-malus-utredning räknar man med att vi redan år 2020 har över 200 000 laddbara fordon i Sverige (idag drygt 30 000).

Framtiden är redan här. Vi vill förenkla för de Trollhättebor som aktivt vill delta i omställningen till fossilfria transporter, ökad användning, samt egen produktion av förnyelsebar energi. Tillsammans med näringsliv, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och kommunägda bolag i Trollhättan, vill vi skapa konkreta möjligheter.

Öppet hus onsdagen den 3 maj
Välkommen till öppet hus onsdag den 3 maj! Då informerar vi om elbilsladdning samt besvarar frågor.
Vi bjuder på fika och det är såklart kostnadsfritt. Först till kvarn, vi har bara 200 platser.

Plats:  
Folkets Hus Kulturhuset, Kungsgatan 25, Trollhättan Cliosalen, plan 4
Program:       
16.00-18.00
Elbilsutställning utanför Folkets hus, Brandt – Renault, Toveks – VW, Bilia Group BMW Trollhättan – BMW, Lindströms Bil – Toyota och Hedin Bil – Nissan.17.00-18:00   
Fika och utställning utanför lokalen Clio
Mingla med personal från Trollhättan Energi och leverantörer på plats.

18.00-20.15      
Välkomna!
Pia Brühl Hjort, vd hos Trollhättan Energi 

Laddningsbara bilar, nuläge och framtid
Olle Johansson, vd hos Power Circle 

Utbyggnaden av laddinfrastruktur i Fyrbodal
Morgan Ahlberg, “Hela Gröna Vägen” Fyrbodal kommunalförbund

Elbilsutvecklingen på NEVS
Mattias Bergman, vd på NEVS 

Vad kommer hända i Trollhättan nu och om Trollhättan Energis roll i utbyggnaden av en laddinfrastruktur i Trollhättans kommun.
Jonas Bergqvist och Anders Martinsson, Trollhättan Energi

Frågor

Avslutning

20.00-21.00
Elbilsutställning utanför Folkets hus, Brandt – Renault, Toveks – VW, Bilia Group BMW Trollhättan – BMW, Lindströms Bil – Toyota och Hedin Bil – Nissan.

Anmälan:      
Anmäl dig senast måndag den 1 maj via webben på www.fhkanmalan.se/teab/ och ange eventuell matallergi. Skulle det ha blivit fullt när du ska anmäla dig, så gör gärna ett nytt försök några dagar senare, vi kan ha fått in avanmälningar.
Glöm inte att avanmäla dig om du får förhinder. Det gör du till jonas.bergqvist@trollhattanenergi.se

Välkommen!
Vänliga hälsningar,
Trollhättan Energi AB