Opel Ampera-e kommer 2018

Opel Ampera-e kommer 2018
2016-12-15 Pontus Dahlberg

Norge blir, naturligtvis, först ut i Europa att få se nya Opel Ampera-e på gatorna, där försäljningen just har startat. Sedan följer Tyskland, Nederländerna, Frankrike och Schweiz. De mindre mogna elbilsländerna som Sverige och övriga länder i Europa får vänta till 2018 innan helelAmperan med över 50 mils räckvidd börjar dyka upp.

Nya Ampera-e kommer till Sverige under 2018

Eftersom produktionstakten av Ampera-e i en uppstartsfas är begränsad för att succesivt öka, kommer endast en begränsad volym att vara tillgänglig de första månaderna. Därför kommer lanseringen att ske stegvis, initialt med fokus på marknader som redan har en infrastruktur för elbilar eller har visat en stark vilja att satsa på elbilar. Efter att de första bilarna har levererats till Norge i vår följer lansering i Tyskland Nederländerna, Frankrike och Schweiz, skriver Opel på sin hemsida.

Frågan är då vilken av +30-milarna som de facto blir först i Sverige: Opel Ampera-e eller Tesla Model 3?