Världen förändras – och du med den

Världen förändras – och du med den
2016-06-15 Pontus Dahlberg

Inom fordonsindustrin finns många givna sanningar. Dessa har funnits ända sedan Rockefeller och bilindustrin slog sina påsar ihop för cirka hundra år sedan. Men sanningen är inte vad den alltid har varit.

Vi är så vana vid hur det alltid har varit. Att det inte alltid har varit så tänker vi inte på. Vi är så vana vid att en bil ska ha en explosionsmotor och att den ska drivas av ett fossilt bränsle att vi inte tänker på att bilarna före de fossila var eldrivna. Eller att bilarna innan dess inte ens fanns, utan bestod av häst och vagn.

Vi är så vana vid att världen ser ut som den gör att vi har glömt hur det en gång var – städerna och byarna  var tysta, fågelkvitter och mänskligt sorl fyllde gatorna  och det gick att andas utan att få cancer. Koldioxiden hade inte börjat skena och naturens växlingar följde just naturens växlingar.

Vi vet alla hur det gick sedan – och vad som nu sker.

Dagliga rapporter om nya globala temperaturrekord månad efter månad, Grönland som smälter, nordpolen som smälter, västantarktis som smälter, glaciärer som smälter. Haven som stiger, hettan och torkan som breder ut sig, översvämningarna och orkanerna som slår sönder allt. Och på Öland har man inget vatten.

Detta är ingen lek, Det är på blodigt allvar. Det är därför fossilbilsindustrin fortsätter motarbeta övergången från det fossila till det förnybara. Hittills har de lyckats mycket väl.

Men nu är det slut. Nu tar delningsekonomin över.

Det hela är mycket enkelt. Alla vet att fossila bränslen tar livet av allt, men vad göra?

Jo, världens största energidistributionssystem, elnätet, tar över. Bara i Sverige finns miljontals bensinstationer… förlåt, vägguttag. Där vanligt folk kan ladda sina elbilar som inte släpper ut koldioxid när du kör.

Nu kommer delningsekonomin in i bilden. Genom en enkel app kan du hjälpa andra att ”tanka” bilen och få betalt för det. Det skulle inte Rockefeller har tyckt om.

Med en enkel app kan du nu hjälpa alla de människor som inte ställer upp på fossilbilsindustrins sanningar längre att kunna göra skillnad. Du tjänar till och med pengar på det.

Men den största vinsten drar klimatet och miljön. Din egen laddstation för att ladda din egen elbil kan nu användas av andra för att ladda sina elbilar – glöm räckviddsångest! Glöm bensinstationer. Glöm de fossila bilarna – jag skulle inte vilja sitta med en nyinköpt fossil bil just nu…

Världen förändras. Var med och förändra den du också, innan det är för sent.

Det som varit sant i hundra år är idag falskt.

Heja sanningen!