Kör eldrivet utan att äga bil

Kör eldrivet utan att äga bil
2016-03-21 Pontus Dahlberg

DriveNow lanserar BMW i3 i sin flytande bildelningstjänst i Stockholm.

Elbilarna kommer finnas tillgängliga från och med 17 mars 2016 och föraren betalar bara för användning per minut. Initialt lanseras 30 elbilar som enkelt går att lokalisera och låsa upp direkt på gatan via DriveNows app. Bilarna står parkerade på Stockholms gator så användarna behöver varken hämta eller lämna bilen vid en specifik hyrstation.

DriveNow_BMW_i3_app

Förra året lanserade DriveNow en helt eldriven flotta med 400 st BMW i3-bilar i Köpenhamn. Köpenhamnslanseringen är världens största elbilskoncept och har varit en stor succé, mycket på grund av att staden har jobbat hårt för att ligga i framkant gällande utvecklingen av infrastrukturen för laddningsstationer.

DriveNow_Kopenhagen

Vill man bli medlem registrerar man sig på drive-now.com. Registreringsavgiften är 290 kronor och det tillkommer sedan inga fasta månadskostnader utan förarna betalar bara 4:50 kr per minut de använder bilarna. Då bilen har 20 % kvar av batteriladdningen får föraren en fråga om att hjälpa till att ladda bilen – Den som då kör till närmsta laddningsstation och ansluter bilen får 20 bonusminuter som tack för hjälpen. Alla laddningsstationer hittas enkelt i DriveNow-appen eller i bilens navigator.

 

Gordon Strömfelt

http://blixtgordon.nu/

Kör eldrivet utan att äga bil