Hur skulle det vara om elbilar var normen och förbränningsmotorer något ovanligt och främmande? I den här filmen som tagits fram av Power Circle får vi se hur det skulle kunna vara att ställa om från elbil till bensinbil och hur obekvämt det faktiskt kan bli.

Varför tog Power Circle detta initiativ?

– Vi blev inspirerade av en text som publicerades på Tesla Club Swedens hemsida, som Tibor Blomhäll skrivit. När alternativ till den etablerade tekniken skapas, utmanas de grundvärderingar som skapat behoven av den gamla tekniken. Det är till exempel ganska märkligt att vi reflekterar så lite över att vi kör omkring i bullrande maskiner som dessutom genererar stora lokala utsläpp, när det finns ny teknik som inte skapar dessa problem, säger Olle Johansson, VD på Power Circle.

Vad hoppas ni på att uppnå?

– Vår förhoppning är att den som tittar på filmen ska lockas till att fundera över och ifrågasätta vad som är norm idag och varför. Genom att visa upp ett annat perspektiv hoppas vi att fler ska fundera över sitt val av drivmedel och teknik. Elbilar har många fördelar mot bilar med konventionella förbränningsmotorer, och det försöker vi synliggöra med denna film, fortsätter Olle Johansson.

Power Circle samlar partnerföretag med höga ambitioner att bidra till en hållbar samhällsutveckling genom el och elteknik. Bland partnerföretagen har ABB, Charge-Amps, Chargestorm, Elektroskandia, Fortum, Gävle Energi, Falu Energi & Vatten samt Mälarenergi varit med och finansierat initiativet.

Filmen kan ses på YouTube

För mer information, kontakta:

Olle Johansson, VD Power Circle AB

+46 (0)70-791 29 62, olle.johansson@powercircle.org