I samband med Öresund Electric Car Rally den 20 september delade den ideella föreningen Elbil Sverige tillsammans med Tidningen Elbilen ut pris för årets laddplats 2015. Priset gick till laddplatsen på Hästtorget i Laholm.

Motiveringen var:

Laddplatsen erbjuder snabb laddning för samtliga moderna elbilar centralt i staden med närhet till både restauranger och museum. En pålitlig och omtyckt laddplats som placerar Laholm på kartan för dagens och framtidens elbilister.

Priset mottogs av Majvor Persson (C) från Laholms kommun som lade motionen som ledde fram till uppförandet av laddplatsen. Laddplatsen, som både erbjuder snabb laddning och två extra laddstolpar, har fått mycket beröm av användarna. På Sveriges största databas för laddplatser uppladdning.nu kan man t.ex. läsa kommentarer som “En kopp kaffe och en glass på torget under tiden Leafen laddas. Bra funktion och klockren placering!”.

I samband med Öresund Electric Car Rally delade Elbil Sverige tillsammans med Tidningen Elbilen även ut pris för årets elbil och årets elbilsförare. Dessa gick till Volkswagen e-Golf och H.K.H. Prinsessan Sofia.