Årets elbil, Årets elbilsförare och Årets laddplats korade av föreningen Elbil Sverige

Årets elbil, Årets elbilsförare och Årets laddplats korade av föreningen Elbil Sverige
2014-09-30 Sven Forsberg

Årets elbil: Tesla Model S

Motivering: “En kompromisslös elbil utan begränsningar i prestanda, säkerhet eller räckvidd. En bil som med lätthet dominerar över fossilt drivna premiumbilar och som därför har öppnat mångas ögon för elbilars möjligheter.” Priset mottogs av Mats Hallgren, Sales Advisor på Tesla Motors.

Årets elbilsförare: Christian von Koenigsegg

Motivering: “En stor förebild inom branschen för bensindrivna sportbilar som uppriktigt förespråkar eldrift och gärna berättar om sina egna positiva erfarenheter av att ha övergått till att köra elbil till vardags.”

Årets laddplats: Snabbladdningsstationen på Överby köpcenter uppförd av Trollhättan Energi

Motivering: “Laddstationen erbjuder väderskyddad snabbladdning för samtliga elbilar oavsett laddstandard. Placeringen nära centrum, såväl som E45 och riksväg 44, är väl genomtänkt och närheten till ett stort köpcentrum innebär förutom tillgång till en mängd affärer, caféer och restauranger även WiFi-access. Underhållet är väl skött och tre snabbladdare på samma plats visar att laddstationen är dimensionerad med framtidens laddbehov i åtanke.”

[blockquote pull=”” align=”left” attributed_to=”” attributed_to_url=”{{attributed_to_url}}”]Laddstationen erbjuder väderskyddad snabbladdning för samtliga elbilar oavsett laddstandard. Placeringen nära centrum, såväl som E45 och riksväg 44, är väl genomtänkt och närheten till ett stort köpcentrum innebär förutom tillgång till en mängd affärer, caféer och restauranger även WiFi-access. Underhållet är väl skött och tre snabbladdare på samma plats visar att laddstationen är dimensionerad med framtidens laddbehov i åtanke.[/blockquote]

Priset mottogs av Pia Brühl Hjort, vd för Trollhättan Energi.

Elbil Sverige gratulerar än en gång pristagarna och hoppas att deras goda exempel kan vara ledstjärnor under ett nytt och lovande elbilsår.