På föreningen Elbil Sveriges årsmöte i Halmstad lördagen den 27/4 korades årets elbil i Sverige 2013. Utmärkelsen gick i år till Nissan LEAF och mottogs på plats av Johan Frisk, sales performance manager på Nissan Nordic.

 

Till utmärkelsen årets elbil i Sverige var följande bilar nominerade:

 

Nissan LEAF
Tesla Roadster
Volvo C30 Electric
Volvo V60 plug-in

 

Bedömningsgrunderna för priset inkluderade: bilar som är sålda i Sverige under det senaste året, bilar med elektrisk framdrift (vilket inkluderar plugin-hybrider), bilar som är laddbara samt bilar som har bidragit till en ökning av elbilarnas popularitet.

 

Juryns motivering för årets elbil 2013 är

 

“Nissan LEAF är en fullstor elbil utan kompromisser som fungerar i vardagen. Nissan LEAF är dessutom en ren elbil som kan tilltala de stora massorna.”