Premiärladdning på IKEA i Helsingborg

Premiärladdning på IKEA i Helsingborg
2010-09-09 Sven Forsberg

pelarePremiärladdning på nya IKEA i Helsingborg

Onsdagen den 1 september invigdes nya IKEA i Helsingborg. Efter förslag från Elbil Sverige hade sammanlagd 12 laddplatser installerats i anslutning till varuhuset.

 

Under tak har man i parkeringsgaraget installerat 6 uttagsboxar på grönmålade pelare. Varje box innehåller ett vanligt jordat uttag, ett trefasuttag samt säkringar. Utanför varuhuset är man på väg att installera 3 dubbla laddstolpar. Dessa hade ej hunnit bli klara till premiärdagen.

På plats var bland andra Kjell Cederberg och Sven Forsberg från Elbil Sverige som tidigare träffat IKEAs miljökoordinator Eva Stål och informerat om elbilar och laddning. Vi är mycket glada att våra förslag nu blivit verklighet!

Följande personer var på plats med elbilar: Óluva Hansen med Toyota RAV4, Per Lundgren (Öresundskraft) med två Fiat 500, Lars Nilsson med sin Renault Clío Electrique samt Eva Ståls danska kollegor med varsin Th!nk City.

//Sven Forsberg

Se fler bilder nedan: