Lyckad elbilsdag med Täbycentern och Andreas Carlgren

Lyckad elbilsdag med Täbycentern och Andreas Carlgren
2010-08-25 Sven Forsberg

Miljöministern tar emot utmärkelse från Lars Magnusson, Elbil Sverige

 

 

Under lördagen den 21 augusti genomförde Centerpartiet en stor elbilsdag i Täby vid Täby Galopp. Miljöminister Andreas Carlgren (C) kunde liksom alla besökare prova flera olika elbilar under dagen. Carlgren fick ta emot utmärkelser från föreningen Elbil Sverige för sitt arbete för fler elbilar på svenska vägar.

 

Det var en mycket givande dag. På plats fanns 12 elfordon, Centern samt en malplacerad motdemonstration från ultrahögern. 18 poliser deltog i  övervakning och ordinarie loppis-deltagare (ca 2000) var där.

Lars Magnusson överräckte diplom från Elbil Sverige för bästa elbilsparti, namninsamingen på Upprop.nu med 300 namn, en passande centergrön skylt “elbilskörning” till Andreas första elbil. Carlgren provkörde även en Clio (till Säpos förskräckelse), hade en 15 min diskussion i en elkonverterad Mercedes samt  kördes av Lars runt på en Vectrix elmotorcykel (med Säpos tillåtelse).

Centern tar nu upp biltullarna som stödform i sitt supermiljöbilspremie!

Andreas kände väl till debatten om marginalel och Per Kågesons rapport och menade att slutsatserna som Kågeson dragit var oförståliga.

Sammanfattningsvis:
– Vi har fått upp elbilstullfrågan på politiska agendan.
– Centern Täby har lagt motion om elstolpe i Täby Centrum (köpcenter).

Lars Magnusson

 

Bläddra ner för filmklipp och bilder

 

Andreas Carlgrens tal

 

Bilder från dagen

Reportage med Miljöministern från tisdagen 24/8