Fredagen den 20 augusti kl 11.00 invigdes Tyresös två första laddningsstolpar för elfordon. Här kan Tyresöborna utan kostnad ladda sina elbilar, elcyklar och elmopeder medan de handlar. På kundparkeringen i Trollbäckens centrum sätter kommunen och Tyresö Bostäder nu upp Tyresös två första laddstolpar för elfordon. Dessa är avsedda för allmänheten som kan passa på att ladda sin elbil, elmoped eller elcykel samtidigt som de handlar och uträttar ärenden. Ytterligare stolpar planeras i andra kommundelar.

Laddplatsen på Alléplan i Tyresö består av en parkeringsplats utrustad med 4 stycken 16A-uttag. Elbil Sverige representerades av Hans-Olof Nilsson med sin nya Tesla Roadster och Tommy Engkvist med sin Peugeot Partner. Övriga elfordon på plats var bland andra kommunens elmopeder och elcyklar, en Renault Express och en Vectrix MC. Laddplatsen invigdes av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl. Den som vill använda laddstolparna måste beställa en nyckelbricka från kommunen.

Mer information finns på

www.tyreso.se/elfordon