I samband med Katrineholmsveckan invigs stadens första laddstation för elfordon vid Fredsgatan 40 i Katrineholm. Det är Elbolaget Bixia, Karineholms kommun, Katrineholm Energi och Utsikt Nät AB som tillsammans placerar ut laddstationen för att främja utvecklingen mot framtidens elfordon. Katrineholms nya laddstation är en av de drygt 30 laddstolpar Bixia är med och etablerar, i ett första steg, i Linköping, Mjölby, Oxelösund, Borgholm, Växjö, Nässjö och nu på Fredsgatan i Katrineholm.

 

Premiärstationen invigs av kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström som passar på att testtanka elbilen Tesla Roadster. Elbil Sverige representerades av Johan Sörliden som med sin Tesla körde kommunstyrelsens ordförande till invigningen. Från Nyköping kom Robert Jacobsson & Mats Dahlberg med sin elektriska Mercedes A-klass. Tommy Engkvist från Huddinge deltog med sin Peugeot Partner. Det måste även nämnas att Tommys bil dagen till ära totalt har gått 100 000 km med samma batterier, vilket är ett mycket bra betyg!

Tommys Peugeot Partner

  Peugeot Partner premiärladdas

Invigningstal

  Göran Dahlströms invigningstal

 

Mercedes A-klass electric

  Visning av elkonverterad Mercedes A-klass