Redan i höst lanserar Elbil Sverige, GreenCharge Infra​ och Hubject,det första enhetliga roamingnätverket för laddning av Elfordon i Sverige

Redan i höst lanserar Elbil Sverige, GreenCharge Infra​ och Hubject,det första enhetliga roamingnätverket för laddning av Elfordon i Sverige
2020-08-20 Håkan Öqvist
Elbil Sverige

Pressrelease 2020-08-20

Som tidigare meddelats lanserar Elbil Sverige, GreenCharge Infra​ och Hubject, alla ledande aktörer inom elektromobilitet, ett svenskt roamingnätverk för laddning som skall vara öppet för alla parter och kunder.Starten kommer att ske redan under hösten!

Detta roaming nätverk, som är Sveriges första enhetliga, säkerställer att tjänsteleverantören kan paketera flera olika tjänster i sina erbjudanden.
För elbilsförare betyder det ett abonnemang, med ett enda kort eller app som fungerar på olika laddare oavsett operatör.

Dessutom kombineras olika tjänster i ett system för att kunna möta kundernas olika behov. Samarbetet är uppbyggt kring en verksamhet där alla tjänsteleverantörer och operatörer erbjuds att medverka.

Varje operatör sätter sitt pris! Priset för varje laddning ifrån operatören, visas transparent och öppet.

− Många laddstolpar har idag en prisangivelse som är tryckt och den kan vara inaktuell. Man måste kunna se det aktuella priset, t ex i sin app, när man står där: Vad är priset för dig, här och nu, säger Bengt-Åke Claesson, affärschef på GreenCharge Infra.

− Vårt system gör det möjligt att användare ser vad det verkligen ska kosta innan de startar laddningen. Man vill inte se det två, tre dagar senare när det är draget från kontot.

Bengt-Åke Claesson, affärschef på GreenCharge Infra

Det ska vara lätt att hitta, ladda och betala, säger Göran Fredriksson på Elbil Sverige. Vi skapar här ett system, där det går att ladda med ett enda kort oavsett vart du kommer i Sverige med tydlig prisinformation. På sikt även i Norden och Europa.
När det gäller transaktionsavgift blir det inget påslag på kwh priset.

Göran Fredriksson, Elbil Sverige

Vid frågor kontakta:
Göran Fredriksson
Media & Kommunikationsansvarig Mobil: 0722 50 41 23
Mail: goran.fredriksson@elbilsverige.se.