Pressmeddelande: Vi Laddar Sverige™

Pressmeddelande: Vi Laddar Sverige™
2020-02-16 Håkan Öqvist
Vi laddar Sverige™

Stockholm, 2020 02 07.

Elfordon Sverige Ekonomisk Förening och GreenCharge, två ledande aktörer inom elektromobilitet, samarbetar nu för att möjliggöra ett nordiskt roamingnätverk som skall vara öppet för alla parter. Dessa roamingtjänster kommer att möjliggöra en bättre kundupplevelse för alla konsumenter. Man har sedan ett tag diskuterat erbjudanden tillsammans för att expandera och öka allas medvetenhet om resor med elfordon. Detta gör det enkelt att ge bra och konkurrenskraftiga erbjudanden. Samarbetet är uppbyggd kring ett konsortiebaserat företag som erbjuder alla tjänsteleverantörer och operatörer att medverka i.

GreenCharge’s HUB tillhandahåller en plattform skapad för alla intressenter på marknaden avseende mobilitet för elfordon. Det ger ökad synlighet och tillgänglighet till befintlig infrastruktur och bättre täckning till alla tjänsteleverantörer.
Eftersom hubben säkrar de kompatibla (roaming) transaktionerna, ökar paletten av tjänster för att möta varje användares unika behov.

CPO (Charge Point Operator) får ökat utnyttjande och kontroll av utrustning.
EVSP (EV-Tjänsteleverantör) får ökad kundnytta genom tillgång till mer infrastruktur. Parkeringsoperatörer är dessutom en part av HUB (Q2 2020).
EV föraren kommer därför också att kunna hitta mer infrastruktur för parkering.
Flera partners kommer att lanseras mycket snart inom ramen för “Vi Laddar Sverige”. Logga in och boka ditt operatörs-ID på vår hemsida, www.greencharge.io

“Jag är mycket glad över att Elfordon Sverige och GreenCharge väljer att göra detta projekt tillsammans, säger GreenCharge VD Per-Henrik Fridolfsson”.

”Vi värdesätter denna typ av samarbete som ger våra konsumenter enkelhet och tillgänglighet vid laddning, säger Johan Konnberg”, Elfordon Sverige Ekonomisk Förening.

Greencharge, GC Infra AB är ett fintech-företag som utvecklar verktyg för transaktions- och betalningslösningar för parkerings-, ladd- och mobilitetstjänster. Cloud-baserad och skalbar, Greencharge erbjuder enkel åtkomst, intuitiva och säkra produkter till operatörer och tjänsteleverantörer.

Elfordon Sverige Ekonomisk Förening är Sveriges konsumentorganisation för Elfordons-brukare, som bland annat jobbar för enkelhet och tillgänglighet avseende laddning.

GreenCharge – Per-Henrik Fridolfsson 070-861 09 83
Elfordon Sverige – Johan Konnberg 073-333 02 62