HARLEY DAVIDSSON har under en längre tid experimenterat med och egenutvecklat helektriska Harley Davidsson LiveWire™ vilket visat sig bli en framgång 2019. Men de ligger inte på latsidan då de redan har nya modeller på gång enligt Electrek.

Under 2021-22 introduceras en helt ny modell för massorna (saknar modellnamn ännu) men HD kallar den ”mid-power” lättare MC, i bilden nedan. Som man ser här har de angett även ca lanserings-år för deras kommande produktlinje.

Som framgår av bilden är det en mer slimmad modell som ändå visar vissa släktskap med HD’s traditionella formgivning. Det ser ut vara en bra kombination av sportighet och ren vardagshoj? 
Man vill nå en större målgrupp och helt ny generation av medvetna kunder. 

Nästa trevliga modell är en el-scooter som ser ut att säkert bli en framgång även den. HD har arbetat med denna under en tid och nu ser vi hur den kommer att se ut tack vare att HD lagt ut material för registrering och skydd av sina patent – på EUIPO. Denna ser ut att vara en inte toksnabb el-scooter men tillräckligt tålig för den mest slarvige typ av förare. Det ser också ut att vara en helt egenutvecklad el-scooter som ger möjlighet till mycket skoj på ”hoj”
Möjligen frågar man sig varför den saknar någon form av pakethållare men det kanske kommer att finnas tillbehör för den som vill ha det?

Kommer den här produktlinan locka helt nya fans eller skrämma slag på kärntrupperna av gamla ”easy riders” laddade med korsade tändstifts-bälten över bröstet? Vi hoppas Harley Davidsson INTE har haft fel i sin kristallkula?

Specifikationer för HD LiveWire™:
0 till 100 kmh på 3.0 sekunder
60 till 80 kmh inom 1.9
Vridmoment: 116 Nm
249 kg
Batteri: 15,5 kW laddningsbart
Räckvidd: Hela 235 km – (WMTC)***
Ingen växellåda
Bromsgenerering – Precis som på elbilar
Färgskärm: 109 mm WQVGA 480 × 272 TFT pekskärm
***Minimum 158 km. (WMTC enligt EEG 134/2014 bilaga VII tillägg 3.3)

Men priset kan nog avskräcka de flesta? Hela 348.000 kr är nog inte billigt?

Se även Pressrelease om HD LiveWire™ via länken från Harley Davidsson

https://youtu.be/kr8w1VVYWMw