Pengar kvar
2014-08-05 13:52

Ryktet att supermiljöbilspremien har tagit slut -- stämmer inte.

 

Den senaste tiden har det i media stått att läsa att pengarna till supermiljöbilspremien, alltså de 40000 kronor som köparen av en ny supermiljöbil får av staten i rabatt, skulle ha tagit slut.

Så är icke fallet -- en liten felräkning. Det finns alltså fortfarande pengar kvar! Så tveka inte -- vill du ha en ny supermiljöbil, sitt inte och vänta. Eller tipsa grannen.

 

https://www.transportstyrelsen.se/Kontakta-oss/Stall-fragor-lamna-synpunkter-eller-information/Vanliga-fragor-till-Transportstyrelsen/Supermiljobilspremie/Hur-manga-premier-har-betalats-ut/

 
Tesla 3 i mellanklassen 2017
2014-07-16 15:16

2017 släpps Tesla 3, sedan i mellanklassen.

 

Tesla 3, som den kallas än så länge, kommer enligt Teslas grundare Elon Musk, att kosta 250 000 kr + moms och klara 32 mil/laddning.

 

Nu kan man inte längre säga att elbilarna är för dyra, går för dåligt, eller har för kort räckvidd.

 

Att köpa en ny fossil bil efter 2017 torde vara kvalificerat vansinne.

 
Framtiden invigdes i Karlstad
2014-07-08 17:33

 

Historisk invigning 8 juli – Sverige först i Europa

 

Tesla är biltillverkaren som på egen hand bygger ut den infrastruktur som saknas för sina Tesla-ägare och som Teslas VD Elon Musk lovar gratis laddning ”for ever”.

 

För bara någon månad sedan öppnade Tesla sitt showroom i Stockholm, och nu knyter man ihop Oslo – Stockholm kostnadsfritt för sina Tesla-ägare, genom att Karlstad och Arboga blir först i Europa att erbjuda snabbladdning med Teslas Superchargers. Karlstad är en bra knutpunkt.

 

Koenigsegg

Christian von Koenigsegg, här tillsammans med Pär Larshans - Max Chief Sustainability Officer, kör privat en Tesla S.

 

Parkerade runt om de sex Supercharger-stationerna på hamburgerkedjan Max i Karlstad den 8 juli 2014, stoltserade lagom till lunchtid ett 20-tal Teslor från Norge, Danmark och Sverige. De nyfikna åskådarna liksom de initierade elbilsförespråkarna var desto fler.

 

Det riktigt kändes i luften att detta var något historiskt, ett ögonblick i en utveckling som brukar kallas the Tipping Point – ögonblicket då Tesla plöjde ny mark för alla elbilar i Sverige och resten av Europa, och där ett följe av fossilfria fordon av olika fabrikat och modeller är att vänta.

 

Nu ser vi fram emot att stat, kommun och landsting tar sitt ansvar, att företag och organisationer tar sitt ansvar, och även att du själv tar ditt ansvar, genom att följa upp Teslas exempel. Var laddar du din elbil idag, var laddar den blivande elbilsägaren sin elbil i morgon?

 

Det går inte att hänvisa till motorvärmaren på parkeringen, det går inte att luta sig tillbaka och säga att elbilsägare skall hålla tillgodo med att åka på reservdäcket. Att stoppa Schuko-kontakten i vilket vägguttag som helst är som att en fossilbilsägare tankar fulbensin från en okänd dunk. Tyvärr är det så det ser ut.

 

Elbilsägare tar stora risker när de kör på reservdäcket, när de laddar med reseladdaren som följer med bilen, vilket de idag är tvungna till. Även ägaren till fastigheten som tillhandahåller eluttaget tar risker – de är inte gjorda för det.

 

Elbilar kräver riktiga laddstationer och det har Tesla visat idag.

 

 

 
UK får sin första högerstyrda Tesla S
2014-07-05 12:22

I juni i år leverades den första högerstyrda Tesla S i England. Kunderna var förtjusta och Teslas VD lovade gratis laddning "forever".

 

 

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa > Sista >>

Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.