Vattenfall fortsätter resan mot ett fossilfritt samhälle. Åtta gator och totalt 60 nya laddplatser installeras i Stockholm på Södermalm, Östermalm, Vasastan, Kungsholmen och i centrum. De drivs dessutom av förnybar el.

Vattenfall etablerade sin första snabbladdare i Stockholm september 2014. Sedan dess har laddinfrastrukturen byggts ut alltmer i innerstaden och i Storstockholm. Med laddgatorna tar Vattenfall ännu ett steg för att underlätta för elbilsförare. Elen till laddstationerna kommer från vatten- och vindkraft märkt med Bra Miljöval och elbilen laddas med laddkortet eller appen InCharge.

– Det är otroligt roligt att vårt arbete nu börjar ge resultat. Laddgatorna ger stockholmarna en möjlighet att ladda sin bil där man faktiskt bor och arbetar och besökare kan komma hit med elbil. Samtidigt vet vi att bilen inte släpper ut några avgaser, vilket alla vinner på, säger Susanna Hurtig, chef Vattenfall E-mobility.

Laddgatorna är en del av Stockholms stads initiativ för en mer hållbar stadsmiljö.

– Vi behöver fortsätta att arbeta tillsammans för att klara klimatutmaningen och för en bättre stadsmiljö. Elbilar bidrar till bättre klimat, bättre luftkvalitet och mindre buller. Staden och näringslivet behöver driva utvecklingen och finna de lösningar som bäst gagnar stockholmarna och deras hälsa, som laddgator för elbilar, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad.

Med totalt 32 platser för snabbladdning och 58 platser för destinationsladdning i Stockholms län är Vattenfall den största aktören av laddinfrastruktur för elbilar i Stockholm.

De åtta laddgatorna i Stockholm är:

Södermalm: Malmgårdsvägen (2 platser för snabbladdning och 6 platser för destinationsladdning), Hammarby Allé (2 platser för snabbladdning och 4 platser för destinationsladdning)

Östermalm: Valhallavägen (2 platser för snabbladdning och 8 platser för destinationsladdning) och Runebergsplan (2 platser för snabbladdning och 6 platser för destinationsladdning)

Centrum/Vasastan: Kungsgatan (8 platser för destinationsladdning) och Västmannagatan (8 platser för destinationsladdning)

Kungsholmen: Lindhagensgatan (6 platser för destinationsladdning) och Rålambsvägen (2 platser för snabbladdning och 6 platser för destinationsladdning)

Vattenfall erbjuder gratis laddning vid alla nya destionationsladdare till och med den 30 juni, sedan kommer det kosta 3 kr per kWh.

 

Mer information:

www.vattenfall.se, www.beincharge.se

 

För ytterligare information kontakta:

Heidi Stenström, pressekreterare, telefon: 070 611 81 92, e-post: heidi.stenstrom@vattenfall.com

Mattias Bengtsson Byström, pressekreterare Stadsledningskontoret, Miljöpartiets kansli, telefon:

076 122 96 26, mattias.bengtsson.bystrom@stockholm.se

Facebook: facebook.com/vattenfallpressrum

Twitter: twitter.com/Vattenfall_Se