Laddoperatören CLEVER bygger vidare på sitt laddnätverk och driftsätter nu snabbladdare på Statoils fullservicestationer i Lund Södra och i Lomma Prästbergavägen.

Samarbetet mellan Statoil och CLEVER inleddes tidigare i år och innebär att snabbladdare till elbilar kommer att uppföras på 23 av Statoils fullservicestationer i södra och mellersta Sverige. Samtliga ska vara på plats under 2015.

– Vi ska göra det lätt att köra miljöklok elbil. En elbilsförare kan snart ladda sin bil med förnybar el på bekväma avstånd hela vägen från södra Sverige till Stockholm, över till Göteborg och tillbaks söderut, sammanlagt 160 mil. Och tack vare samarbetet med Statoil kan elbilsförare samtidigt ta del av Statoils hela utbud. Det säger Fredrik Nordin, vd vid CLEVER Sverige.

Laddkort från CLEVER kommer att kunna köpas i butiken på stationen. Det betyder att alla elbilskunder, även de som inte är CLEVER-kunder, kan ladda sin bil.

Den nya snabbladdare är av typen ABB Terra 53 CJG och är med sina tre olika uttag anpassad för såväl japansk som europeisk standard. Den typiska laddningstiden ligger mellan 15 och upp till 30 minuter.

På CLEVERs smartphone app kan man se alla laddstationer i CLEVERs laddnätverk. Här kan man också se om stationen är ledig och vilka kontakter den har. Om laddaren mot förmodan skulle vara ur funktion finns denna information också tillgänglig i appen.

– Omställningen till elbil och möjligheten till laddning går hand i hand. Därför är det viktigt att vi etablerar ett tillförlitligt laddnätverk som skapar trygghet. Som laddoperatör ska vi göra det lätt att köra elbil, säger Fredrik Nordin.

Mer information:
Fredrik Nordin, vd, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 901
Nathalie Kinell, presskontakt, CLEVER Sverige, tel. 070-00 33 911